جامعهشناسی سینمای هنری ایران: (با تاکید بر دو دهه ۶۰ و ۷۰ شمسی)
Author: حمید صنعت جو
Summary:
امروزه درخشش و موفقیت در عرصه سینما، افتخار بزرگی برای کشورها محسوب میشود و به هر میزان که کشوری تولید فیلمهای فرهنگی و هنری خود را بالا میبرد، در صحنههای جهانی از اقتدار و اعتبار ویژهای برخوردار میشود. سینمای ایران نیز بیش از دو دهه است که در دنیا مطرح شده و در بسیاری از جشنوارههای معتبر جوایز ارزندهای نیز کسب کرده است. کتاب حاضر به بررسی عوامل وشرایط زمینهساز برای بروز و ظهور فیلمهای هنری در ایران اختصاص یافته است. هدف کلی این تحقیق، تبیین جامعهشناسی پیشرفتهای سینمای هنری ایران بعد از انقلاب بوده است.
Publisher: نشر جامعه شناسان
Language: Persian
جامعه ایران در آینه سینما
Author: اعظم راودراد، یونس نوربخش
Summary:
این اثر مشتمل بر متن سخنرانیها و نقد و بررسیهای فیلمهای اجتماعیِ کرانشده در سال ۹۵ است. همچنین، این کتاب شامل مقالههای علمی دیگری است که برای غنای بحث از طرف تعدادی از نویسندگان جداگانه تدوین و به آن اضافه شده است. کتاب به سه بخش تقسیم شده است در بخش اول رویکردهای کلی نظری و روشی در مطالعات فیلم و سینما معرفی شده. در هرکدام از بخشهای دوم و سوم کتاب، بهترتیب دربارۀ موضوع خانواده و زن در سینما بحث شده است. در هر بخش ابتدا تحقیقهای اجتماعی صورت گرفته در هر موضوع و مهمترین یافتههای آنها بیان شده و سپس، اصحاب علوم اجتماعی و منتقدان سینما چند فیلم سینمایی را با همان موضوع در فصلهای جداگانه از منظر اجتماعی و فیلمنامه تحلیل کردهاند. در فصل پایانی هر بخش نیز نتایج تحقیقها بر روی چگونگی بازنمایی موضوع مدنظر در سینمای ایران با یافتههای تحقیقهای اجتماعی مقایسه شده تا مشخص شود که چه رابطهای بین سینما و فیلمهای سینمایی ایرانی و جامعه ایران وجود دارد. به استناد این کتاب، رویکرد فیلمهای اجتماعی در ایران در این سالها عمدتاً به مسائلی نظیر نفاق در جامعه، مسائل و مشکلات زنان و دختران(مثل طلاق، اشتغال، بیوفایی مردان، مردسالاری در جامعه)، جوانان و آسیبهای اجتماعی مربوط به آنها و فقر بوده درحالی که مسائل اجتماعی فراوانی در جامعه وجود دارد که سینماگران به دلیل محدودیتها یا ناتوانی در تولید خوب از این سوژهها کمتر به آنها توجه کردهاند.
Publisher: انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات
Language: Persian
تهران در سینمای ایران
Author: احمد طالبی نژاد
Summary:
کتاب «تهران در سینمای ایران» همانگونه که از نامش پیداست اثریست درباره تهران و تصویر آن در قاب سینما. شهری که پای ثابت تقریبا اکثر آثار سینمایی ایران بالاخص فیلم فارسی است. این ویژگی تهران را تبدیل به نوعی شخصیت در آثار سینمایی کرده است. اما تهران چیست و چگونه به تصویر کشیده شده است؟ شلوغ و پر ازدحام؟ یا زیبا و خیال انگیز؟ آیا سینماگران ایرانی که اغلب ساکن همین شهر بوده و هستند، توانسته اند تصویر روشن و شفاهی از آن را بر روی نوار سلولوئیدی ثبت و ضبط کنند؟ آیا تنوع و پیچیدگی های اجتماعی این شهر از خلال آثار سینمای ایران قابل درک و دسترسی هست؟ این پرسش ها و انبوهی پرسش دیگر، موضوع و مضمون این کتاب است. مولف کتاب، طی سی سال گذشته به عنوان نویسنده، منتقد و مدرس سینما و فیلمنامه نویس و فیلمساز، شناخته شده و کوشیده است تصویری نزدیک به واقعیت از رابطه سینمای ایران با پایتخت ارایه دهد.
Publisher: انتشارات روزنه
Language: Persian
تحلیل جامعه شناختی چگونگی ظهور بازیگران جهانی در سینمای ایران
Author: حمید صنعت جو
Summary:
اين كتاب شامل دو گفتوگوی جداگانه با دو خبرنگار «زهرا هاديلو» و «زهرا نصيري»، از دو روزنامه محلي استان زنجان است. در اين گفتوگوها مفهوم بازيگر جهاني و ویژگیهای آن و چگونگي ظهور چنين بازيگراني در سينماي ايران و نيز مشكلات و مسائل سينماي ايران از دو ديدگاه جامعهشناختي و آسيبشناسانه بررسي میشود.
Publisher: انتشارات جامعه شناسان
Language: Persian
تاریخ تحلیلی صد سال سینمای ایران
Author: عباس بهارلو (غلام حیدری), با همکاری : محمد تهامی نژاد، فریدون جیرانی، عبدالحمید شعاعی تهرانی، جواد طوسی، بهزاد عشقی
Summary:
سینمای ایران صد ساله شد. سرگذشت پر فراز و فرود سینمای ایران در سده اول آن خواندنی و شنیدنی است. سرگذشتی که در واقع تاریخ اجتماعی سینمای ما است و تحلیل و بررسی آن می تواند با آشکار ساختن ویژگی های ناپیدای آن ارزش هایش را به تمامی عرضه دارد و تامل در زیر و بم های آن بر دانش و تجربه پویندگان این هنر بیفزاید. امروزه دوربین و سینما که آن را صنعت تصویر نیز گفته اند، ابزاری است توانمند در دست هنرمندانی که می کوشند واژه نگریستن را معنایی تازه ببخشند. کتاب حاضر شامل هشت مقاله در زمینه سینمای ایران است. مقالات مذکور عمدتا به نقد، تفسیر و تحلیل نخستین فیلمهای ایرانی تا عصر حاضر، همچنین معرفی نهادها و نشریات سینمایی مربوط میشود. این کتاب کوشیده است به مقولاتی همچون چگونگی تولید فیلم در ایران، جایگان سینمای مستند و فیلم کوتاه، روند کار کارگردانی، فیلم برداری، فیلمنامه نویسی، تدوین، طراحی صحنه و لباس و نظایر اینها که به آخرین دستاوردهای پژوهشی و تحقیقی و یافته های تاریخی و اجتماعی مستند است، بپردازد. در پایان کتاب اسنادی از تاریخ سینمای ایران و تصاویری از برخی فیلمهای ایرانی به چاپ رسیده است. عناوین مقالات عبارتاند از" :دوره قاجار : مظفرالدین شاه و میرزا ابراهیم خان عکاس باشی"در فاصله دو کودتا ( ۱۲۹۹ تا ۱۳۳۲) " ;"دهه سی :تولد دوباره " ;"دهه چهل :رویای شیرین و شکست" ;"موج، مرجان، خارا ( ۱۳۴۸- ۱۳۵۷)" ;"دو دهه آخر از سده اول ( ۱۳۵۸ تا ۱۳۷۹)" ;"مجلههای سینمایی، از آغاز تا امروز "و "کانونهای فیلم در ایران."
Publisher: دفتر پژوهشهای فرهنگی
Language: Persian
پوستر ها و قصه های سینمای ایران ۱ آن روزها (۱۳۰۹-۱۳۵۷)
Author: داود محمدی فرد
Summary:
تماشاگران قدیمی سینما میدانند که جمعآوری و نگهداری پوستر فیلمها به اندازه تماشای خود فیلم دلپذیر و مهم است، بنابراین با نگاهی اجمالی به پوسترهای فیلمهای موردعلاقهمان، تنها در چند دقیقه میتوانیم لذتبخشترین لحظات خود را دوباره زنده کنیم. "داود محمدی فرد" در این کتاب سعی دارد تا با "پوستر ها و قصه های سینمای ایران ۱"، برخی از محبوبترین فیلمها را در بازهی زمانی ۱۳۰۹ تا ۱۳۵۷ به تصویر بکشد. در ارائهی این کتاب تلاش شده تا همگان بتوانند بر اساس سلیقه و علاقه خود از کتاب استفاده کنند و از هیچ ژانر و جریان و سبک و کارگردانی غفلت نشود. کتاب پیش رو میتواند نظر تماشاگران سینما و علاقهمندان به آن را برای یادآوری خاطرات جذاب گذشته، جلب کند. همچنین طراحان گرافیک، متخصصین تایپوگرافی، ترکیببندی و رنگآمیزی پوستر، محققان علوم اجتماعی نیز میتوانند از این کتاب به فراخور تخصص خود بهره ببرند و از موضوعات داستان و همچنین ویژگیهای زیباییشناختی پوسترها، استفاده کنند تا مسیر تکامل اجتماعی ایران را مطالعه کنند و ژانرهای سینمای ایران را ارزیابی کنند.
Publisher: انتشارات لنجوان
Language: Persian
بانویی از زاگرس (سینمای “پوران درخشنده” با تکیه بر سیمای کم توانی بر پرده نقره ای)
Author: مزدا مرادعباسی
Summary:
آثار «پوران درخشنده» نقشی تأملبرانگیز را بر صفحات دفتر سینمای ایران بر جای گذاشتهاند. وجه بارز و شاخص فیلمهای او پرداختن به دنیای کمتوانان ذهنی و جسمی از دریچه نگاه آسیبشناسانه به خانواده و اجتماع است که بیتردید از تعهد و احساس مسئولیت فیلمساز نسبت به جامعهای که در آن رشد یافته سرچشمه گرفته است. در کتاب حاضر نحوه بازتاب کمتوانی در طول تاریخ سینمای داستانی با نگاهی پژوهشی مورد توجه قرار گرفته و پس از بررسی کیفیت این جریان در سینمای ایران، سینمای پوران درخشنده به طور ویژه مورد بررسی قرار گرفته است.
Publisher: نشر بنیاد سینمایی فارابی
Language: Persian
بانوان سینماگر دهه ۶۰
Author: پانته آ خاموشی اصفهانی، زهره فتحی
Summary:
این کتاب مصور، جلد اول از مجموعه کتابهایی است که به معرفی آثار بانوانی که در عرصه هنر صنعت سینما در زمینه کارگردانی، تهیهکنندگی و فیلمنامهنویسی فعالیت نمودهاند، میپردازد. در این جلد از این مجموعه به آثار بانوان از بعد از انقلاب اسلامی تا سال ۱۳۶۹ اشاره میشود. در این کتاب به معرفی فیلمهای ساخته شده به ترتیب سال ساخت آنها پرداخته شده و اطلاعات شامل معرفی فیلم، هنرمندان، آمار فروش، حضور فیلم در مجامع سینمایی و جوایز دریافتی است. بانوانی که اولین سنگ بنای حضور فعال و مؤثر در سینمای ایران را و از انقلاب گذاشتهاند، در این کتاب معرفی شدهاند.
Publisher: انتشارات آفتاب اندیشه
Language: Persian
پادسینما در ایران و سینمای سهراب شهید ثالث
Author: مجید سرسنگی، حامد سلیمان زاده
Summary:
کتاب پادسینما در ایران و سینمای سهراب شهید ثالث ابتدا درمورد چیستی پادسینما توضیح داده است و سپس به سینما و پادسینما در ایران و نیز به ارتباط میان پادسینما و سهراب شهیدثالث پرداخته است. پادسینما، در مقابل سینما، با اتخاذ رویکردی دیگر، کمیت تعیینکننده در جذب مخاطب را فراموش کرد، به اصل کیفیت متمایل شد و دست به حذف بسیاری از قواعد آشنای سینمایی زد. به باور نویسندگان کتاب حاضر ۲ فیلم ایرانیِ «یک اتفاق ساده» و «طبیعت بیجان» اثر سهراب شهیدثالث از مصادیق وجود تفکر و اجرای پادسینمایی در ایران بودهاند. «پادسینما، اقتصاد و حرکت»، «پادسینما و مخاطب»، «پادسینما در ایران»، «خصوصیات ایدئولوژیک فیلمفارسی» و «ویژگیهای مهم سینمای نئورئالیسم» از سرفصل های مطرح این کتاب است.
Publisher: انتشارات دانشگاه تهران
Language: Persian
نئورئالیسم و سینمای ایران
Author: علی کیانی
Summary:
سینمای ایران هرگز جدا از بسترهای سیاسی اجتماعی نبوده و نیست. سینمای ما گاهی آنقدر با مکاتب و جریانات سینمایی جهان درهمتنیده میگردد که راه خود را گم کرده و رو به سوی جشنوارههای خارجی میبرد و گاه آنقدر بر در و دیوار سنت و عناصر ایرانی کوبیده میگردد که خسته و در خود فرو رفته، گوشهای دنج اختیار میکند. کتاب حاصل بهمنظور بررسی پیوند سینمای ایران با سینمای نئورئالیسم ایتالیا به رشته تحریر درآمده است.
Publisher: نشر ناسنگ
Language: Persian
نگاه خیره: تحلیلی پسااستعماری بر نگرشهای شرقشناسانه به سینمای ایران
Author: سیدعباس طاهری
Summary:
بخشی از کتاب:
شرقشناسی و نگرش شرقشناسانۀ جوامع غرب به شرق میتواند در توجه مجامع هنری بـه سـینمای ایـران مؤثر باشـد که به نظر میرسـد همین نـگاه یا تصـور وجود آن در بسـیاری موارد به اظهارنظرهای غیرحرفهای، بیپایه و بدون استدلال در خصوص سینمای ایران در داخل و خارج انجامیده است؛ سیاهنمایانه خواندن فیلمهای موفق در عرصۀ جهانی یکی از این موارد است که بدون بررسی دقیق به بسیاری از فیلمها اطلاق میشود.ایـن کتـاب در مسـیر کسـب شـناخت بهتـر موقعیـت سـینمای ایـران در نـگاه مخاطب بین المللـی (ارو پامحـور) سـعی دارد تـا جـای خالی بررسـی و تحلیلـی دقیق را در سـینمای ایـران پـر کنـد و بـه بررسـی نگـرش شرقشناسـانه بـه ایـن سـینما در مجامـع هنـری غـرب بپـردازد. ایـن کتـاب تلاش میکند تـا تعادل کافی را بین ر یشـههای نظـری و تحلیل عملی رعایـت کنـد. مبانـی نظـری بـه تعییـن معیارهـای تحلیل آثـار کمک میکننـد و تحلیـل آثار کمـک میکنـد تـا ایـن تحقیـق از یـک تحقیـق نظـری بـه همـراه مثالهایـی محـدود فاصلـه بگیـرد و بـه تحلیلـی کاربـردی از سـینمای ایـران از منظـر شرقشناسـی در قالـب مطالعات پسااستعماری بینجامد.
Publisher: انتشارات سروش
Language: Persian
نقش زن در ادبیات سینمایی ایران (از آغاز تا سال ۱۳۸۴)
Author: ژینوس نازککار
Summary:
اگرچه در دهههای اخیر، رشتهها و شاخههای متعدد و متنوع علمی و هنری و عرصههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، حقوقی و اقتصادی، «جهت حصول به اوضاع مساعد و ایجاد تعادل در انگارههای جنسیتی»، هر یک به فراخور حال و حوزهی فعالیتشان، همت خود را به شناخت، ریشهیابی و اولویتگذاری مسائل و مصایب زنان از یکسو و شناسایی رویکردها و راهبردهای اساسی، از سوی دیگر، معطوف ساختهاند و دستگاههای مختلف تقنینی و اجرایی نیز، به ارائهی راهحلهای مقطعی، برای حل این مسائل و مشکلات پرداختهاند، با اینحال، کمتر شاهد مطالعات و پژوهشهای عمیق و بنیادینی بودهایم که بهنقد و بررسی الگوهای ارائه شده و تثبیت گشته از زن، در حوزههای گوناگون پرداخته باشد... نگارنده با علاقه و گرایش به دو عرصهی «ادبیات» و «سینما» و با توجه به نفوذ و گسترهی غیرقابل انکار و اعجابآور رسانههای تصویری، خصوصاً «هنر هفتم» و رابطهی تنگاتنگ آن با «ادبیات سینمایی» و نیز، با در نظر گرفتن چیرگی لذتجویی از «فرهنگ تصویری»، بر بهرهمندی از «کتابخوانی» و همچنین گرایشها و نیازهای امروز جامعه، در کتاب حاضر طرحی نو درانداخته، با انتخاب موضوع «نقش زن در ادبیات سینمایی ایران»، نحوهی حضور و جایگاه زن را در «ادبیات سینمایی» یا «فیلمنامهها»ی مصور گشتهی سینمای ایران، مورد بررسی قرار داده تا از این زاویه، ضمن خاطرنشان ساختن یکی دیگر از جنبههای روزآمد و کاربردی ادبیات در عصر حاضر، گامی هرچند کوچک جهت تبیین جایگاه زن و نوع نگاه نویسندگان آثار سینمایی، ایجاد حساسیت نسبت به نحوهی طرح مسائل زنان و شخصیتپردازی سیمای آنان در «ادبیات سینمایی» و رسانههای جمعی و همچنین تقویت جریان صحیح حضور و نقش زن در دو عرصهی فرهنگی و فرهنگساز «ادبیات» و «سینما» بردارد.
Publisher: قطره
Language: Persian
نشانه شناسی فیلم های مستند دفاع مقدس
Author: بهمن نامور مطلق، منیژه کنگرانی
Summary:
امروزه از دشواری دستیابی به روشی برای برگشودن معنا در آثار هنری در پرتو مطالعات بینارشته ای، جامعه شناسی، نقد ادبی، هرمنوتیک و ... کاسته شده است. این مجموعه مقالات از نخستین کوشش های خوانش بینارشته ای در زمینه سینمای مستند ایران است. در این کتاب صاحب نظران و محققان به تحقیق نشانه شناختی در این موضوع پرداخته اند. تحلیل نشانه شناسی فرهنگی، بازنمایی مفهوم مرز در سینمای مستند مقاومت ایران، با تکیه بر فیلم های مستند «لالایی جنگ و سنگ مزاری برای برادر شهیدم»، «مطالعه تاثیر روایت «نقلی ـ محاکاتی» شخصیت بر میزانسن مستند مُلفِ گَند»، «کشمکش جهان واقعیت و خیال در فیلم ترانه اندوهگین کوهستان با رویکرد شعرشناسی شناختی»، «از مکان، زمان و رزمنده ارجاعی به مکان، زمان و رزمنده قدسی با نگاهی به مستند از آن کربلا تا این کربلا؛ (ارائه تعریفِ «هنر و ادبیات دفاع مقدس» و ارائه ویژگی های ساختاری آن)» و «فقدان استعاره در آخرین روزهای زمستان» برخی از مقاله های کتاب را تشکیل می دهند. «عنوان بندی یا تیتراژ در فیلم های مستند جنگی ایرانی به مثابه پیرامتنیت»، «نشانه شناسی فرهنگی فیلم مستند بدون وصیت نامه»، «نشانه شناسی ترامتنی بهترین مجسمه دنیا»، «امکان روایت جنگ؛ تحلیل گفتمان روایت های جنگ با نگاهی به دو فیلم یک زن یک روز: صبر ایوب و مدار صفر درجه»، «دیالوگی پنهان بین سفیدی و سیاهی»، «خیالی حقیقی تر از واقعیت؛ بررسی روابط بیش متنی آژانس شیشه ای و حاج کاظم»، «مجموعه مستند قصه های جنگ اثر محمدعلی فارسی: چند مطالعه نشانه شناسانه» برخی دیگر از عناوین مقاله های این کتاب را دربردارد. همچنین در بخش پیوست مطلبی با عنوان «مقدمه ای بر جنگ تصویری و جنگ در میدان؛ تاریخ سینمای غیرداستانی جنگ» آمده است.
Publisher: انتشارات علمی و فرهنگی
Language: Persian
مهرجویی کارنامه ی چهل ساله
Author: مانی حقیقی
Summary:
اثر حاضر، حاصل گفتگوهای «مانی حقیقی» با «داریوش مهرجویی» کارگردان مطرح سینمای ایران است. مهرجویی در این کتاب بیشتر دربارهی حواشی، پشتصحنه و دیگر نکات مرتبط با فیلمهایش (از سال ۱۳۴۶ تا 1385) سخن میگوید. هر فصل از این کتاب، دربردارندة خاطرات و ناگفتههایی از مراحل تولید و نمایش فیلمها و بحثهای تحلیلی مهرجویی و حقیقی در مورد فرم، مضامین و ویژگیهای آثار شاخص ماندگار این کارگردان است. حقیقی، پیش از این مستندی به همین نام ساخته بود و کتاب حاضر نسخة کاملتری از همان گفتگوهاست. مطالعة این اثر، شناخت دقیق و جامعی از آثار سینمایی داریوش مهرجویی و اندیشهها و تفکرات او در طی چهار دهه کار هنری ماندگار بدست خواهد داد.
Publisher: نشر مرکز – چاپ جدید انشارات چشمه
Language: Persian
ما و سینما: مجموعه گفت و گوهایی درباره سینما و سینمای ایران پس از انقلاب
Author: بیژن مومیوند
Summary:
کتاب حاضر، منتخبی از گفت و گوها و میزگرد هایی در مورد سینمای ایران در دهه های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است که در مجله های «صدا» و «مهرنامه» منتشر شده اند. موضوع اصلی مورد بحث در این گفت و گوها و میزگزدها، ماهیت سینما، سینمای ایران و رابطه سینما و سیاست بوده است. هم چنین بخشی از این گفت و گوها به بررسی و تحلیل دو فیلم اکران شده «سینور» و «ماجرای نیم روز» که به موضوع سازمان مجاهدین خلق پرداخته اند، اختصاص دارد.
Publisher: موسسه انتشاراتی روزنامه ایران
Language: Persian
فرهنگ فیلم های سینمای ایران (4جلدی)
Author: جمال امید
Summary:
در مقدمهی جلد نخست از "فرهنگ فیلم های سینمای ایران" بعد از اشارهای کوتاه به دورههای مختلف سینما در ایران، پایان سال پنجاه و شش به عنوان یک نقطهی شکست در خط بحران سینمای ایران شناخته شد؛ به این صورت که سینمای ایران رسما ورشکسته و سقوط کرده خوانده شد. همراه با این تحول در عرصهی فرهنگی و هنری، عرصهی اقتصاد و سیاست نیز یک تحول عظیم را تجربه کرد و با به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی، سینما نیز در کنار باقی چیزها از اساس دگرگون شد."فرهنگ فیلم های سینمای ایران"، ویژگیهای فنی و زیباییشناختی و هنری فیلمها را به همراه خلاصه داستان فیلمهای بلند که بالای ۶۰ دقیقه هستند، در بر میگیرد. در این مجموعه فقط از فیلم هایی نام برده شده که به نمایش عمومی حتی برای یک سانس درآمده اند. مطالب ارائه شده، غالبا بر اساس مشاهدات نویسنده از فیلمها و گاها با مراجعه به مجلات سینمایی چاپ شده در دورههای مختلف است که "جمال امید" بیش از دو دهه به مطالعه و انتشار آنها پرداخته است. ضمیمهای که در پایان مجلد آمده است نیز به جزئیات فیلمهایی میپردازد که به دلایل مختلف توقیف یا متوقف شدهاند.
در جلد نخست این مجموعه، فیلمهای سینمایی از سال ۱۳۰۹ تا ۱۳۵۰ مورد بررسی قرار میگیرند و جلد دوم به معرفی فیلمهای سینمایی از سال ۱۳۵۱ تا ۱۳۶۵ میپردازد. جلد سوم از "فرهنگ فیلم های سینمای ایران" به فیلمهای سینمایی سال ۱۳۶۶ تا ۱۳۷۷ اختصاص دارد و جلد چهارم، آنها را از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۸ بررسی میکند.
Publisher: انتشارات نگاه
Language: Persian
فرهنگ فیلم های جنگ و دفاع ایران
Author: مسعود فراستی
Summary:
فیلم جنگی شاید مهمترین ژانر سینما و کاملترین آن است. این ژانر یکی از جذابترین و محبوبترین ژانرهای سینما است، چراکه اساس آن بر کشمکش استوار است. ژانر سینمای دفاع، مهمترین و شاید تنها ژانر ملی سینمای ماست. از طریق این سینما میتوان به ویژگی جنگ ما رسید. کتاب حاضر فرهنگ فیلم است که دربردارنده همه فیلم های جنگی ایران از سال ۱۳۵۷ تا ۱۳۹۱ است. این کتاب بیش از ۲۰۰ فیلم سینمایی و ۱۰۰۰ فیلم کوتاه و مستند و ۱۰۰ فیلم روایت فتح سید مرتضی آوینی را پوشش میدهد. این اثر به جز شناسنامه فیلمها، شامل بسیاری از نقدهای مطرح درباره فیلمهاست.
نویسنده در معرفی کتاب بیان می کند: کتاب حاضر در جهت عرضه و دسته بندی فیلم های سینمای جنگ و دفاع مقدس است. در این کتاب فیلم های جنگی را از فیلم های دفاع تفکیک کرده ایم، چراکه بسیاری از فیلم های جنگی ما، جنگی هستند اما نه دفاع مقدسی. امید داریم این اولین قدم - فرهنگ فیلم های جنگ و دفاع – زمینه ساز کارهای تحلیلی در زمینه سینمای جنگ و دفاع مقدس ما باشد.
Publisher: انتشارات ساقی
Language: Persian
فرآیند تعامل سینمای ایران و حکومت پهلوی
Author: علیاصغر کشانی
Summary:
پژوهش حاضر، تلاشی است در راه تبیین سیر تحولات و فراز و فرودهای سینما در ایران، از آغاز تا پیروزی انقلاب اسلامی که سعی دارد برای اولین بار چارچوب و الگویی روش شناسانه برای تحلیل پدیده ای تعامل سینما ( به مثابه یك رسانه ) و قدرت در ایران ارائه دهد. در این پژوهش بر مبنای مدارک و اسناد موجود سعی شده تا از سویی، با بررسی چگونگی ایجاد شکاف فرهنگی در ایران عصر پهلوی ناشی از هجوم مدرنیسم به لایههای آسیبپذیر جامعهی سنتی ایران بستر اعمال نفوذ و سیاستگذاری فرهنگی دربار شناسایی شود و از سویی دیگر، این اهداف، سیاستها، برنامهها، الگوها و روشهای فرهنگی رژیم پهلوی، به خصوص در قبال سینما طبقهبندی گردد. آنچه در نهایت از مباحث کتاب استفاده میشود اراده و تلاش رژیم پهلوی در راستای تثبیت و تحکیم قدرت با استفاده از بستر بحرانزدهی اجتماعی ایران است که سینما در نوک پیکان این هدف و نقطهی عطف این تلاش قرار میگیرد. این کتاب که از طرف مرکز اسناد انقلاب اسلامی به چاپ رسیده است، در پایان تصاویر و اسناد مختلفی از فعالیتهای سینمایی در عصر پهلوی را ضمیمهی خود دارد .
Publisher: مرکز اسناد انقلاب اسلامی
Language: Persian
صنعتی سازی سینمای ایران “پژوهشی جامع پیرامون آسیبشناسی سینمای ایران”
Author: علیرضا اکبرپور
Summary:
بخشی از پیش گفتار:
سینما یگانه رسانه فدا شده ای است که نه تنها امروز رفته رفته شاهد تضعیف روز افزون آن هستیم، بلکه از قدرت وصف ناپذیر آن در عرصه های مختلف اجتماعی و سیاسی و بازتاب روح زنده زندگی ملت در گسترده جهانی، کشور به طور کامل بی بهره و بی نصیب مانده است. در مقطع حاضر، علت اساسی پرداختن به این موضوع رفع نیازهای جامع سینمای ایران بوده، که در زمان کنونی چنین شکننده و پر آسیب می نماید. نویسنده تلاش دارد تا با آسیب شناسی جامع سینمای ایران به ارائه راهکارهایی جهت بهبودی و رفع نواقص و تسریع در جریان فرایند صنعتی سازی سینمای ایران همت گمارد. امید آن که این فرصت، مجالی باشد برای توجه بیشتر به عرصه سینما در ایران و تلنگری باشد بر مسند مسوولان کشور که از دامنه نفوذ قدرتمند سینما ناآگاهند.
Publisher: موسسه جمال هنر
Language: Persian
سینمای مستند صنعتی ایران (یک بررسی تاریخی / تحلیلی)
Author: محمدسعید محصصی
Summary:
کتاب حاضر، یک بررسی تاریخی تحلیلی از مستند صنعتی در ایران است. فصل اول کتاب به تعریف کلاسیک از فیلم مستند صنعتی میپردازد و فصل دوم مروری بر نحوه پیدایش مستند صنعتی در ایران و صنعت نفت دارد. سینمای مستند صنعتی در غرب، گونه شناسی فیلمهای مستند صنعتی، نگاهی کلی به صنعت و اقتصاد، صنعت در ایران، دوران پسا مشروطه و مواجهه ناگزیر با مدرنیته، از سرفصلهایی است که در بخش اول کتاب به آنها پرداخته شده است. مؤلف در بخش دوم کتاب، به بررسی تاریخی تحلیلی سینمای مستند صنعتی ایران پرداخته است و در این بخش مطالبی چون پیدایش سینمای مستند صنعتی در ایران و صنعت نفت، نهادهای دیگر و مستندهای صنعتی، ویژگیهای مستندسازی صنعتی پس از انقلاب اسلامی، مستندسازی صنعتی در صنایع سدسازی و نیروگاه، مستندسازی صنعتی در سایر سازمانها و مراکز صنعتی، شرکتهای خصوصی و مستندسازی صنعتی و رو بهسوی تحول، پیش روی خوانندگان این کتاب است.
Publisher: انتشارات جهاد دانشگاهی واحد دانشگاه صنعتی شریف
Language: Persian
سینمای مستند ایران و جهان
Author: حمید دهقانپور
Summary:
کتاب حاضر برای دانشجویان رشتهٔ سینما در مقطع کارشناسی به عنوان منبع اصلی درس «مستندسازی ۱ و ۲» به ارزش ۴ واحد تدوین شده است. سینمای مستند، شیوههای تولید فیلم مستند و داستانی، نهضتهای مستندسازی، سینمای مستند انگلستان، روشها، سبکها، سینمای مستند تبلیغاتی، سینمای مستند اروپا، سینمای مستند در برزخ، سینمای مستند جدید و سینمای مستند ایران منابع از مهمترین بخشهای این منبع است.
Publisher: انتشارات سمت
Language: Persian
سینمای مردم شناختی ایران
Author: همایون امامی
Summary:
نگارنده در کتاب حاضر، ابتدا قوم پژوهی و پیشینه ی آن را در ایران و جهان تشریح نموده و از سینمای مستند قوم پژوه و پیشینه ی آن سخن گفته است. آن گاه نمونه های خاص قوم پژوهی را نقد و بررسی نموده است. نگارنده در این بخش با سازنده فیلم گفت وگو نموده تا از این رهگذر علاوه بر پیشینه ی فیلم سازی او یعنی بیوگرافی و فیلموگرافی، بستر شکل گیری قوم شناسی و سیر تحول فیلم سازی وی در حوزه ی مستند قوم پژوهی روشن شود. نگارنده هم چنین کوشیده است تا با طرح اندیشه های نوگرایانه در زمینه ی بیان سینمایی، زمینه های مساعدی را در بازنگری به فرم فیلم قوم پژوهی فراهم آورد. در بخش پایانی کتاب، سعی بر آن است تا سینمای مستند قوم پژوه امروز ایران نقد و بررسی گردد.
Publisher: انتشارات افکار
Language: Persian
سینمای فرسایشی – خانۀ نمایشی (دیباچهای جامعهشناسی بر سینمای خانگی در ایران)
Author: مهدی امیریمطلق، شهرام طهماسبی
Summary:
موضوع کتاب حاضر، بررسی و تحلیل جامعهشناسانة روند سینمای ایران به سوی نمایش خانگی است. مطالب اثر در پنج فصل تدوین شده که فصل نخست به طرح کلیات موضوع و پیشینة تاریخی تحقیق اختصاص یافته است. در فصل دوم به معرّفی و شرح جامعهشناسی هنر پرداخته شده است. در این فصل دیدگاههای جامعهشناسان مختلف دربارة هنر تبیین شده است. سینمای ایران در فصل سوم مورد مطالعه قرار گرفته و سپس، نمایش خانگی در ایران و جهان از جنبههای گوناگون بررسی شده است. فصل پایانی نیز به جمعبندی مطالب و نتیجهگیری مباحث اختصاص یافته است.
Publisher: موسسه انتشاراتی نقش گستران بهار
Language: Persian
سینمای ایران و جشنواره های جهانی
Author: اعظم راودراد، مهدی بدرالدین
Summary:
در این گزارش به اختلاف نظرهای میان منتقدان و کارشناسان سینما درباره حضور و موفقیت فیلمهای سینمای ایران در جشنوارههای بینالمللی توجه و مطالعه شده است. اختلاف نظرهایی که از نخستین حضور فیلمهای ایرانی در این جشنوارهها شکل گرفت و همچنان نیز ادامه دارد و مانع از استفاده بهینه سینمای ایران از ظرفیت بالقوه جشنوارههای بینالمللی برای رسیدن به اهداف مورد نظرش شده است. در این گزارش ابتدا نظرهای منتقدان و کارشناسان سینمایی درباره «دلایل موفقیت سینمای ایران در جشنوارههای جهانی» در دو دسته تقسیم شده است: دسته اول «دلایل مثبت و سینمایی» مانند ارزش هنری و تکنیک بالای فیلمها، وجود مفاهیم اخلاقی و انسانی در فیلمها، سادگی و نمایش زندگی روزمره و ... و دسته دوم «دلایل منفی و غیرسینمایی» مانند نمایش تصویری و سیاه و منفی از زن و کودک ایرانی، نمایش ناهنجاریهای اجتماعی، عدم نمایش نمادهای زندگی شهری و مدرن و... تاریخچه حضور سینمای ایران در جشنوارههای جهانی، آمار جوایز، حضور و داوری سینماگران ایرانی در جشنوارههای جهانی، اهداف جشنوارههای سینمایی، اهداف ایران از شرکت در جشنوارههای سینمایی، سینمای جشنوارهای ایران، سیاهنمایی یا هنرنمایی؟، تحلیل فیلم «بچههای آسمان»، تحلیل فیلم «طعم گیلاس»، تحلیل «جدایی نادر از سیمین» و ارزیابی فیلمها از منظر دلایل موفقیت در جشنوارهها از مهمترین بخشهای این گزارش است.
Publisher: انتشارات دانشگاه تهران
Language: Persian
سینمای ایران امروز دیروز مصاحبه با سینماگران قبل و بعد از انقلاب
Author: عارف محمدی
Summary:
کتاب «سینمایایـران امـروز دیـروز» حاصل گفتوگو هایی با سینماگران ایران در قبل و بعد از انقلاب است که توسط عارف محمدی طی سالهای مختلف صورت گرفته است. این کتاب با توجه به بیان خاطرات و تجارب سینمایی و شرح برخی از وقایعی که اکنون تاریخی از آن گذشته است، به نوعی بازگوی قسمتهایی از تاریخ سینمای ایران است.گفت و گو و شرح خاطرات بعضی از سینماگران برای اولین بار در این کتاب منتشر میشود که در نوع خود خواندنی و جذاب است. اسامی مصاحبهشوندگان به شرح زیر است: مهدیرئیـسفیروز، بهـروزوثوقـی، پرویزپرستـویی، ویداقهـرمانی، عبداللهبوتیمـار، فاطمهمعتمدآریا، هوشنگکاووسی، عباسکیارستمی، محمدعلی کشاورز، اصغر فرهـادی، ناصرتقوایـی، بابکبیات، ترانهعلیدوستـی، همایون ارشادی، اکبرعبدی، مجیدمجیـدی، آیدینآغداشلـو، علیـرضاداودنـژاد، رضا بدیعـی،خسروپرویـزی، جعفـر والـی، شاپـور غریـب، بهروز افخمـی مصطفـی خرقهپوش، امیرشهاب رضویـان و محسن امیریوسفی
Publisher: انتشارات سرزمین اهورایی
Language: Persian
سینما و این سه نفر
Author: حسن شریفیرئوف
Summary:
کتاب حاضر روایتی از زندگی و آثار «محمدعلی فردین»، «تقی ظهوری» و «ناصر ملکمطیعی» است. مؤلف بیان میدارد که هیچ بازیگری در سینمای ایران مانند این سه نفر نتوانسته توده مخاطبان خود را برانگیخته کند و نفوذ آنها تا به آن حد بوده است که نامشان بر روی دیوارکوبها و پوسترهای تبلیغاتی و بر سر در سینماهای تهران و دورافتادهترین شهرهای ایران میتوانسته گروه کثیری از بینندگان را به سالن تاریک سینما بکشاند. در حقیقت سینمای آنها توانست به کالبد مرده صنعت سینما در ایران جان تازهای بدهد بهطوریکه حتی با موسسههای واردکننده فیلمهای خارجی در ایران و کمپانیهای معظم تولید فیلمهای غربی و اروپایی که فیلمشان را از طریق واسطههای مطمئن و بانفوذ به ایران میفرستادند، رقابت کنند. اینها دلایل انتخاب این سه نفر بازیگر است.
Publisher: کوله پشتی
Language: Persian
سینما خیلی دور … خیلی نزدیک
Author: حسن شریفی رئوف
Summary:
نویسنده در این کتاب به بازنویسی خاطرات هنری خود با برخی از برجستهترین سینماگران قدیم و معاصر ایران پرداخته است. در این خاطرهها که نام هنرمندانی چون: «عزتالله انتظامی»؛ «بهروز وثوق»؛ «پرویز خطیبی»؛ «علی حاتمی»؛ «ناصر ملک مطیعی»؛ «صادق کرده»؛ «پرویز پرستویی»؛ «هدیه تهرانی»؛ «شهلا ریاحی» و... به چشم میخورد، شرححالی کوتاه از آنها نیز ارائه شده است. لازم به ذکر است در پایان کتاب، سینماگران ایرانی، به روایت تصویر، به مخاطبان معرفی شدهاند.
Publisher: کوله پشتی
Language: Persian
سه نفر بودیم : (گفتهها و ناگفتههایی از سینمای ایران در گفتگو با محمد متوسلانی)
Author: فرخنده آقائی
Summary:
کتاب حاضر، حاصل مصاحبه بلند مؤلف با «محمد متوسلانی»، کمدین مشهور سینمای قدیم است. «متوسلانی» که علاوه بر فیلمنامهنویسی، تهیهکنندگی و کارگردانی، در کنار «منصور سپهرنیا» و زندهیاد «گرشا رئوفی» و دیگر کمدینهای سینما در فیلمهای متعددی به ایفای نقش پرداخته، در این کتاب به بیان خاطراتی از بازی با دو همکار سابق خود و سوابق حضورش در عرصه سینما پرداخته است. مؤلف بیان میدارد که انگیزه اصلی نگارش این کتاب فقدان منبعی بهعنوان تاریخ شفاهی سینمای ایران است و همچنین اینکه سینمای کمدی در ایران جدی گرفته نشده و به آن بهاندازه کافی پرداخته نشده است.
Publisher: انتشارات ققنوس
Language: Persian
سرگذشت سینمای ایران
Author: علی افصحی
Summary:
سینما در تمدن دیگری سر زد و محصول رشد علمی، صنعتی، شهرنشینی، انباشت سرمایه و تقسیم کار بود. سینما میوهای بود که بعد از انقلاب صنعتی، حاکمیت مدرنیسم، رشد فناوری، اختراعات و ابداعات در عرصه نور، ثبت تصویر، حرکت تصویر و... رسید و توسط صاحبان اندیشه و تخصص ابتدا در اروپا و در نهایت در آمریکا چیده شد. سینما محصول شرایط و پیش نیازهایی بود که اصلا در کشوری چون ایران در سالهای آغازین سینما و نیز در طی سالیان دراز بعد از آن، خبری از آنها نبود. سال ۱۸۸۵ سال تولد سینما است. در این سال، برائران لومیر اولین تصاویر متحرک برای فرانسویان به نمایش در آوردند. سپس ادیسون و ملیس سینما را تکمیل بخشیدند. بعد از این بود که سینما را تکمیل بخشیدند. بعد از این بود که سینما چون فاتحی بیبدیل، شروع به حرکتی روبه رشد بود.
نگارنده در این کتاب تاریخچهی سینمای ایران را از آغاز یعنی از سال ۱۲۷۹ شمسی برابر با ۱۹۱۸ میلادی را تا پایان سال ۱۳۸۳ شمسی ذکر کرده و فهرستی از فیلمهای به نمایش درآمده در این سالها را فراهم آورده است.
Publisher: انتشارات کتاب همراه
Language: Persian
ستاره ها: ستاره های سینما
Author: امیر بهنام
Summary:
در کتاب حاضر تعدادی از بازیگران و کارگردانان پرآوازه ایرانی معرفی شدهاند و شرح مختصری از زندگی هریک ارائه شده است.
Publisher: انتشارات پاسارگاد
Language: Persian
خانه ی دوست کجاست
Author: کیومرث پوراحمد
Summary:
خانه ی دوست کجاست یکی از مشهورترین و مهم ترین آثار سینمایی ایران، ساخته عباس کیارستمی است. این کتاب دربرگیرنده وقایع نگاری، پشت صحنه، فیلمنامه و نظر منتقدان و تماشاگران اثر جاودانه عباس کیارستمی است. کیومرث پوراحمد کارگردان نام آشنای سینمای ایران داستانی مستند را روایت کرده است که به چگونگی انتخاب بازیگران، چالش های پیشآمده و دیگر اتفاق های داستان گونه این فیلم می پردازد. این فیلم ساخته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است و روایت کودکی است که متوجه می شود دفتر دوستش پیشش جا مانده است راه می افتد تا کتاب را به دوستش برساند.
Publisher: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
Language: Persian
حکایت سینماتوگراف: واکاوی تاریخ سینمای ایران
Author: سعید مستغاثی
Summary:
«حکایت سینماتوگراف» که دفتر اول «واکاوی تاریخ سینمای ایران» محسوب شده، روایاتی ناگفته از سالهای ابتدایی ورود سینما به ایران تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی است. «حکایت سینماتوگراف» پرداختن به لایه های پنهان و ناگفته های این تاریخ است که برای نخستین بار، بر اساس اسناد و شواهد معتبر مورد بررسی و بازخوانی قرار گرفته است. نویسنده که خود دستی در تهیه آثار مستند تصویری داشته است با رویکردی محققانه، علاوه بر ارائه روایتی از فراز و فرود تاریخی سینمای ایران، شناخت و آشنایی با ماهیت و پس زمینه فرهنگی، سیاسی و تاریخی اشخاص و جریانات مختلف سینمای ایران را از لحظه پاگیری تا دوران رشد و گسترش مد نظر داشته است. اشخاص و جریاناتی که بیش از همه بر محتوی و ساختار این سینما تاثیر گذارده و بخش مهمی از آنچه به نام «سینمای ایران» معروف شد را پایه ریزی کردند. از جمله بخش های این کتاب می توان به سرفصل های زیر اشاره کرد: «هشدار شهید مدرس درباره ورود سینما به ایران»، «دوره اول سینمای ایران و مهاجری از روسیه»، «فعالیت اداره اطلاعات آمریکا برای سینمای ایران»، «سانسور اشغالگران بر سینما و هنر ایران»، «پرونده باز نشده دکتر کوشان»، «تولید انبوه فیلم فارسی»، «عاملان کودتای ۲۸ مرداد در راس سینمای پس از کودتا»، «کانون انحراف فکری کودکان و نوجوانان»، «سینمای موج نو یا شبه روشنفکری»، «استودیو گلستان با سرمایه کنسرسیوم نفتی»، «کانون سینمایی اشرف پهلوی»، «بحران و ورشکستگی سینمای طاغوت» و ... برخی از اسناد و تصاویر منحصر به فرد و همچنین شواهد مکتوب مورد اشاره در متن کتاب نیز در فصل پایانی آن ضمیمه شده است.
Publisher: انتشارات کیهان
Language: Persian
حجاب و سینمای ایرانی: بررسی مقوله پوشش در سینمای ایران
Author: اندیشکده برهان
Summary:
مسئلۀ زن و پوشش زن در فرهنگ ایران فرازونشیب بسیاری دارد. مواردی چون پوشش و فرهنگ، پوشش و اقلیم، پوشش و هویت فردی و اجتماعی، پوشش و تمایزات اجتماعی، پوشش و مراسم اجتماعی و بالاخره، پوشش و سینما از یک سو قابل بررسی است. و از دیگر سو، رابطۀ پوشش و پوشیدگی با فرهنگ خاص ایران باستان تا آغاز ظهور اسلام، از ظهور اسلام تا حملۀ مغول، از دوران مغول تا صفویه، از صفویه تا قاجاریه و بهخصوص تا قانون کشف حجاب و از تاریخ صدور قانون کشف حجاب تا انقلاب اسلامی، عرصههای متنوع و رنگارنگی را پیش روی هر محقق و مشتاق فرهنگ و تاریخ قرار میدهد و هرکدام گفتمانی خاص خود را بر میسازند.
Publisher: انتشارات دیدمان
Language: Persian
جهان نو، سینمای نو: گفت و گو با کارگردانان سینمای ایران (جلد ۱)
Author: اسماعیل میهندوست
Summary:
مجموعۀ حاضر حاوی گزیدۀ گفتوگوهایی است که با جمعی از کارگردانان سینمای ایران به مناسبت اکران فیلمهای آنان انجام شده و در شمارههای مختلف ماهنامۀ "صنعت سینما" به چاپ رسیده است. در هریک از مصاحبهها، انگیزۀ گفتوگو، فیلمی است که در زمان اکران از فیلمهای مطرح و بحثبرانگیز بوده است. قبل از پرداختن به فیلم، روند کاری فیلمساز، دیدگاه او به مقولۀ آموزش و نحوۀ تجربۀ وجوه تکنیکی کارگردانی سینما و چگونگی ورود وی به سینمای حرفهای ارزیابی گردیده است. سپس در خلال پرداختن به فیلم، شیوۀ کلی کار فیلمساز، نحوۀ همکاری با فیلنامهنویس، فیلمبردار و عوامل دیگر، نحوۀ انتخاب بازیگر و کار با وی و عوامل موثر دیگر در فیلمسازی بررسی شده است. داریوش مهرجویی، حمید نعمتالله، رضا میرکریمی، رخشان بنیاعتماد، رسول صدر عاملی، خسرو معصومی، محمدعلی سجادی، و علیرضا رئیسیان از جمله کارگردانان معرفی شده در کتاب هستند.
Publisher: نشر چشمه، گیلگمش
Language: Persian
جریان شناسی در سینمای قبل از انقلاب
Author: مجتبی حبیبی
Summary:
کتاب حاضر به بررسی پشتصحنه و جریان فرهنگی-هنری سینمای قبل از انقلاب میپردازد و قسمتهای ناپیدای این سینما را نشان میدهد. نگارنده در این اثر به حضور بهائیت، گروههای چپ و عوامل حکومت پهلوی اشارهکرده و تلاش کرده تا از منظری آسیب شناسانه به فیلمها در نسبت باارزشها، باورها، اخلاق، فرهنگ و هویت جامعة دینی ایران بنگرد. بر این اساس پس از تحلیل موقعیت کلی سینمای ایران بعد از سال ۱۳۴۲، به بررسی فیلمهای داستانی پرداخته و جریانهای معاصر فیلم فارسی و حاشیههای آن را مورد واکاوی قرارداده است. در پایان نیز به تأثیرات حکومت پهلوی و مقاصد آنها در فیلمهای قبل از انقلاب اشاره شده است.
Publisher: مرکز گسترش سینمای مستندتجربی، هنر پارینه
Language: Persian
جامعه شناسی سینما و سینمای ایران
Author: اعظم راودراد
Summary:
جامعهشناسی سینما یکی از شاخههای جدید جامعهشناسی است که زیرمجموعة جامعهشناسی هنر قرار میگیرد و به رویکردهای نظری اساسی در حوزة هنر توجّه دارد. کتاب حاضر با هدف تدوین منبع درسی برای دانشجویان رشتههای ارتباطات، جامعهشناسی، مطالعات فرهنگی، سینما و سایر علاقمندان به مباحث اجتماعی سینما به نگارش درآمده است. مطالب اثر در دو بخش ساماندهی شده که بخش نخست دربردارندة مطالبی پیرامون شرح مسائل نظری جامعهشناسی سینما است. در این بخش موضوعاتی چون رویکردهای نظری در حوزة جامعهشناسی هنر و روششناسی تحقیقات جامعهشناسی سینما طرح شده است. در بخش دوم بهصورت اختصاصی به جامعه پرداخته شده است. تاریخ اجتماعی سینمای ایران، مطالعات موردی در این حوزه، هنرمندان سینمای ایران، شرایط اجتماعی سینمای ایران، مخاطبان، سیاستگذاریهای فرهنگی و هنری و ...، محورهای اصلی مطرحشده در این بخش است.
Publisher: انتشارات دانشگاه تهران
Language: Persian